Aparcaments Municipals de Tarragona instal·larà sis nous punts de recàrrega a la ciutat. Dos de recàrrega ràpida i quatre de recàrrega semiràpida.

 

Les dues estacions de recàrrega ràpida s’instal·laran a la plaça Imperial Tàrraco i a la Vall de l’Arrabassada, dos punts estratègics de la ciutat. Aquests dos punts, de 50 kW de potència, permetran les persones usuàries de vehicles elèctrics de carregar el seu cotxe en un temps aproximat d’entre 15 i 30 minuts, amb una autonomia de 120 km.

 

Pel que fa als punts de recàrrega semiràpida, amb una potència de 20 kW i la possibilitat de dotar un vehicle elèctric amb una autonomia de 100 km en una hora de càrrega, s’ubicaran també en emplaçaments importants de la ciutat i l’extraradi com són les Gavarres, l’avinguda Vidal i Barraquer i l’Anella Mediterrània, que comptarà amb dues estacions.

 

Les estacions incorporaran un sistema integrat de pagament a través del telèfon mòbil, de tal manera que les persones usuàries podran accedir a la recàrrega i pagar-la de forma inmediata, sense necessitat de comptar amb una targeta identificativa.

 

La instal·lació d’aquests punts de recàrrega comporta un impuls important per a la mobilitat elèctrica a la ciutat de Tarragona, ja que la dota, ara sí, d’un servei municipal pràcticament inexistent fins avui. En paraules del president d’AMT, Josep Acero: «Els cotxes elèctrics encara no gaudeixen d’un gran impuls a la nostra ciutat, però és evident que el futur de l’automoció passa per aquest tipus de vehicles, i perquè es consolidin calen instal·lacions com aquestes estacions de recàrrega», segons cita a la pròpia web de l’Ajuntament.