Aparcaments Municipals de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region impulsen, conjuntament amb altres ajuntaments del territori, l'app Aparcar, que facilita el pagament de l'estacionament a la zona blava a través dels mòbils. La Junta de Govern Local del consistori tarragoní ja ha donat llum verd al desenvolupament d'aquesta eina, que ha de permetre a l'usuari de les àrees d'estacionament regulat pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre per obtenir el tiquet.

L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos –es pot programar amb fraccions de temps que van des dels 5 minuts a l’hora– que notifica a l’usuari quan s’està a punt de sobrepassar el temps màxim autoritzat d’estacionament. També permet activar el tiquet fora de l’horari de regulació –migdia, nit o festiu– i el temps comença a comptar quan s’inicia l’horari regulat. Sempre cal finalitzar l’estacionament quan s’arriba al vehicle i, en cas de superar el temps màxim permès en cada zona, es podrà anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació.

Una de les novetats que introdueix l’aplicació és que els usuaris només han de pagar la zona blava pel temps exacte d’aparcament del vehicle. La nova app és gratuïta i és una eina que proporciona a l’usuari la possibilitat de gestionar el seu aparcament des del seu smartphone sense necessitat d’anar al parquímetre i treure un tiquet o la d’anul·lar denúncies per temps excedit. Així mateix, també preveu disposar de l'activació dels punts de recàrrega de vehicle elèctric de forma que, des d'una sola aplicació, es podran gestionar diferents serveis de mobilitat.

L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona ja va implantar el 2016 una aplicació que facilita la gestió i el pagament de l’aparcament en les zones regulades a través del telèfon mòbil intel·ligent i que permet al consumidor personalitzar el seu aparcament en les zones regulades. La particularitat d’ara és que aquesta nova app neix de la iniciativa pública i es coordina amb altres ajuntaments com Reus i Cambrils per permetre que amb una única app es pugui pagar l’estacionament a altres ciutats del nostre entorn.