ÀREA

REGULADA

Inici / Aparcaments / Àrea regulada / Preguntes freqüents

PREGUNTES FREQÜENTS

Qui es considera resident?

Es considera resident de l'Àrea Regulada aquella persona física que consti en els nostres registres com a tal. No és suficient que vostè visqui en un dels sectors de l'Àrea Regulada; heu de constar en el nostre registre de residents de l'Àrea Regulada ja que hem de fer altres comprovacions per poder atorgar-vos la condició de resident. Vegeu com podeu registrar-vos com a resident.

Quins requisits es demanen per ser resident?

Com a regla general, els requeriments per ser registrat com a resident són tres: (1) estar empadronat dins d'algun dels sectors de l'Àrea Regulada, (2) ser titular d’un vehicle donat d’alta de l’IVTM a la ciutat de Tarragona i (3) que el vehicle estigui al dia del pagament de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM, popularment conegut com a "impost de circulació") a l'Ajuntament de Tarragona.

Com puc registrar-me com a resident?

Per registrar-vos com a resident heu de venir a les nostres oficines amb la documentació esmentada. Per accelerar el tràmit, podeu descarregar aquest document i portar-lo omplert juntament amb la documentació. Si tot està en ordre, a les mateixes oficinespodreu efectuar la contractació del producte que més us interessi (distintiu o targeta de resident).

Com és el procés per contractar el distintiu o la targeta de resident?

Tant el distintiu com la targeta de resident són exclusius per a residents. Per tant, per poder contractar-los, primer heu de registrar-vos com a resident. La sol·licitud de registre s'efectua a les nostres oficines. Si compliu amb els requisits, sereu registrats com a residents i a les mateixes oficines podreu realitzar la contractació del distintiu o de la targeta de resident.

Com es pot pagar el distintiu?

La primera vegada s'ha de pagar presencialment en el moment de la contractació. Després, les renovacions s'han de pagar presencialment a les nostres oficines (en metàl·lic o amb targeta).

Com es pot pagar la targeta de resident?

La targeta de resident es paga només una vegada, en el moment de la contractació, i val 15 euros. Després es pot anar recarregant directament als parquímetres per tal de tenir saldo, o bé es pot optar per pagar cada vegada en metàl·lic al parquímetre. Si heu perdut la targeta o se us ha fet malbé, podeu demanar-ne un duplicat (preu del duplicat: 15 euros).

Si no estic registrat com a resident de cap sector de l'Àrea Regulada, puc aparcar allí?

Sí, podeu fer-ho, però les tarifes que se us aplicaran seran les de no resident, que són més altes que les que s'apliquen als residents.

Si estic registrat com a resident d'un sector, puc aparcar a un altre sector?

Sí, podeu. Però donat que estareu aparcant en un sector del qual no sou resident, pagareu la tarifa normal, no la reduïda de resident.

Puc tenir més d'un vehicle al meu nom?

Sí, podeu tenir-ne més d'un, sempre i quan els vehicles estiguin al dia de l'Impost sobre els Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a l'Ajuntament de Tarragona.

He canviat de residència. He de demanar un nou distintiu?

Si heu canviat de residència, heu d'informar-nos del canvi per assegurar-vos de que tenim les vostres dades actualitzades. A més, si el canvi de residència també significa que canvieu de sector dins de l'Àrea Regulada, segurament us interessarà canviar el distintiu vell per un altre del nou sector de residència.

Tinc algun descompte per aparcar en les zones blaves si sóc resident?

No, a les zones blaves els residents i els no residents paguen el mateix. En canvi, a les zones verdes i a les zones taronges els residents estan beneficiats per tarifes més avantatjoses.

Sóc resident. Puc aparcar a les places taronges?

Sí que podeu, però heu de treure el comprovant horari del parquímetre si teniu targeta de resident (no cal treure comprovant si teniu el distintiu). En aquestes places, si sou resident pagareu menys que els no residents: només 0,40 euros al dia.

No sóc resident. Puc aparcar a les places taronges?

Sí que podeu, però pagareu més que els residents.

He demanat registrar-me com a resident, però encara no he obtingut resposta. Quan acostuma a tardar?

Normalment tardem un parell de dies laborables entre rebre la sol·licitud, fer les comprovacions internes necessàries i poder donar-vos una resposta amb la resolució de la vostra petició. Si fa més de 4 dies que vau demanar el registre, envieu un correu electrònic a l'adreça aparcamentstgn@aparcamentstgn.cat o truqueu al 977 23 91 51.

Com funciona el solapament dels sectors 1 i 2?

Aquest sector és una intersecció on es solapen els sectors 1 i 2 de l'Àrea Regulada. Tant els residents del sector 1 com del sector 2 hi poden aparcar, com si fos el seu propi sector.

Quant de temps puc estar estacionat?

Les limitacions de temps són les següents, en funció del tipus de plaça que ocupeu i de si sou resident o no:

ZONA BLAVA

ZONA VERDA

ZONA TARONJA

  • RESIDENTS: 2 hores
  • NO RESIDENTS: 2 hores
  • RESIDENTS: 2 dies
  • NO RESIDENTS: 2 hores
  • RESIDENTS: 1 dia
  • NO RESIDENTS: 1 dia

Sóc resident. He de treure tiquet del parquímetre quan estaciono?

A les zones blaves, si aparqueu en horari hàbil, heu de treure el comprovant horari del parquímetre, tant si teniu el distintiu com si teniu la targeta de resident.

 

A les zones verdes, si teniu el distintiu (i el teniu enganxat al vidre frontal del vehicle), no cal que expediu cap tiquet perquè el distintiu ja l'acredita. En canvi, si teniu la targeta de resident, heu de treure tiquet del parquímetre i posar-lo ben visible dins del cotxe.

 

A les zones taronges, si aparqueu en horari hàbil, heu de treure el comprovant horari del parquímetre, tant si teniu el distintiu de resident com si teniu la targeta de resident.

Com puc demanar cita per efectuar la contractació del distintiu o de la targeta de resident?

Si compliu els requeriments per ser resident, us trucarem per poder concertar una cita per efectuar la contractació.

Visc en un dels sectors de l'Àrea Regulada però pago l'IVTM a una altra població. Puc registrar-me com a resident de l'Àrea Regulada?

No. Un dels requisits per poder registrar-se com a resident és que l'IVTM del vehicle del qual s'està fent la gestió, es pagui a la ciutat de Tarragona i que a més estigui al dia dels pagaments.

Pagaré menys als aparcaments dissuasius pel fet de ser resident?

No, als aparcaments dissuasius pagareu el mateix que els no residents.

Sóc resident i tinc més d'un cotxe. Necessito un distintiu per cada un d'ells?

Sí. El distintiu fa referència a un cotxe en concret, i per tant, necessiteu (i haureu de pagar) un distintiu diferent per cada un dels vostres cotxes.

Puc tenir un cotxe amb el distintiu i un altre cotxe amb la targeta de resident?

Sí, podeu. Tant el distintiu de resident com la targeta de resident van lligats a un vehicle en particular, i per tant, podeu decidir com voleu acreditar cada cotxe.